Kādu monitoru izvēlēties?

Jebkura ierīce ar laiku nolietojas vai saplīst, un tās vietā nepieciešams iegādāties pavisam jaunu. Taču ne vienmēr jaunu ierīču iegāde ir iemesls tam, ka iepriekšējā ir saplīsusi. Daudzi cilvēki seko līdzi jaunākajām tehnoloģijām un ik pēc kāda laika iegādājas konkrētas ierīces jaunākos modeļus. Arī datoru monitori ar laiku mainās un kļūst vēl labāki.

Read more

Kas jāņem vērā, izvēloties telti?

Kas jāņem vērā, izvēloties telti?

Atpūta pie dabas – dārza ballītes, pārgājieni un ekskursijas, nakšņošana pie jūras vai ezera – ir viena no lieliskākajām  nodarbēm vasaras sezonā. Taču, lai atpūta būtu patīkama, nepieciešams piemērots aprīkojums, tai skaitā arī telts.

Svarīgākie faktori telts izvēlē

Aplūkojot piedāvājumu, uzreiz ir skaidrs, ka ir pieejamas dažāda veida teltis. Tās tiek iedalītas pēc sezonas – piemēram, pavasara, vasaras, rudens. Taču lielākoties teltis paredzētas nevis vienai, bet vairākām sezonām. Piemēram, izvēloties trīs sezonu telti, tajā varēsi nakšņot no pavasara līdz pat vēlam rudenim.

Otrs būtiskais faktors, izvēloties telti – telts konstrukcija, kā arī tas, no cik slāņiem telts sastāv. Populārākās ir teltis ar diviem slāņiem – ārējais slānis aiztur vēju un lietu, savukārt iekšējais – nodrošina ventilāciju. Nopērkamas arī vienslāņa teltis – tās ir vieglākas un lētākas, taču nav tik kvalitatīvas, kā divslāņu teltis. Jāvērtē arī telts materiāli. Ārējie slāņi parasti tiek izgatavoti no dažādiem neilona veida materiāliem.  Dārgākajām teltīm iekšējie slāņi ir no gaisa caurlaidīga, savukārt lētākajām – no gaisa necaurlaidīga materiāla.

Jāpievērš uzmanība arī, kādam cilvēku skaitam telts piemērota. Te jāatceras, ka mazākam cilvēku skaitam paredzēta telts parasti ir zemāka. Tāpat jāpadomā arī par to, kur tiks novietotas somas, apavi un citas mantas. Viens no variantiem ir iegādāties telti ar priekštelpu, taču tik pat labi var vienkārši iegādāties mazliet lielāku telti.

Svarīgs faktors ir telts svars – īpaši, ja telti plānots bieži pārnēsāt. Optimālais svars varētu būt 1 – 1.3 kg. Protams, ja telti paredzēts pārvadāt automašīnā vai uzstādīt tikai piemājas zālājā, tad tās svars nav tik būtisks.

Kur iegādāties telti?

Viens no variantiem, kur iegādāties telti, ir interneta veikali. Teltis internetā pieejamas plašā izvēlē, tādēļ ikviens var atrast savām vajadzībām atbilstošāko risinājumu. Pasūtījumu iespējams noformēt ikvienā sev ērtā laikā, turklāt tā ir arī iespēja atrast izdevīgāko piedāvājumu. Iegādājoties telti tiešsaistē, svarīgi  rūpīgi iepazīties ar preces aprakstu un attēliem, lai būtu pārliecība, ka izdarīta labākā izvēle.

Padomi, kas palīdzēs izvēlēties piemērotākās dārza mēbeles

Klāt jau pavasaris un tas nozīmē, ka klāt arī siltais un saulainais laiks. Kuram gan nepatīk pavadīt šadas dienas brīvā dabā? Kad dabā iestājas silts laiks, klāt arī dārza ballīšu sezona. Lai ballīte izdotos, tajai ir jāsagādā viss nepieciešamais, sākot ar  dārza mēbelēm un beidzot ar visu nepieciešamo ēdiena pagatavošanai. Taču, kādas dārza mēbeles ir vislabākās? Kā neapjukt visā plašajā piedāvājuma klāstā un atrast sev piemērotākās? Raksta turpinājumā uzzināsi pāris padomus, kas palīdzēs iegādāties īstās mēbeles.

Vispirms Tev ir jāsaprot, kādam nolūkam būs nepieciešamas dārza mēbeles. Ja tās būsi paredzējis lietot regulāri, tad noteikti ir jāizvēlas labas un kvalitatīvas mēbeles. Kā arī svarīgi izvēlēties tādas, kas ir izturīgas pret karstumu, ja esi paredzējis tās novietot tuvu ugunskuram. Savukārt, ja mēbeles nepieciešams tikai uz vienu ballīti, tad, protams, vari izvēlēties lētākas, lai ietaupītu.

Svarīgi iegādāties tādas mēbeles, kuras varēsi noglabāt, kad tās netiks izmantotas. Ja iegādāsies koka mēbeles, tad jānodrošina vieta, kur tās tiks glabātas. Ja tās nebūs zem jumta, tad lietus un citu nokrišņu laikā ātri vien sabojāsies. Ja mājās patiešām ir maz vietas, kur ne sezonas laikā glabāt mēbeles, tad labākais variants būtu iegādāties salokāmas dārza mēbeles, vai tādas, ko viegli un ērti uzlikt vienu virs otras. Apsver iespēju iegādāties plastmasas dārza mēbeles – tās būs viegli pārnēsajamas un kopjamas. Tomēr jāatcerās, ka, ilgstoši atrodoties saulē, tās var zaudēt izturību.

Ieraugot veikalā plašo piedāvājumu klāstu, noteikti nebūs viegli izvēleties. Daudzi cilvēki izvēlas tādas mēbeles, kuras tiem šķiet visskaistākās, bieži vien nepadomājot, cik viegli tās būs kopt. Jo labāk mēbeles tiks koptas, jo ilgāks būs to mūžs. Tāpēc pirms iegādājies, padomā, cik daudz laika Tev aizņems mēbeļu kopšana un vai Tu spēsi to izdarīt.

Kur doties pēc dārza mēbelēm? Šādas mēbeles noteikti atradīsi ikvienā mēbeļu vaikalā, kā arī vari doties uz dažādiem saimniecības preču veikaliem, arī tur var atrast kaut ko, kas nepieciešams.