Kādu lustru izvēlēties no lielā piedāvājuma klāsta Tavam mājoklim?

Kādu lustru izvēlēties no lielā piedāvājuma klāsta Tavam mājoklim?

Ja esi savas jaunās lustras meklējumos, tad ticam, ka tas nemaz nav tik viegli, tāpēc, lai neapjuktu un šie meklējumi būtu daudz vieglāki, ieskatīsimies dažos parametros, kas būtu jāņem vērā pirms pirkuma izdarīšanas.

Vispirms jau jāzina, kādai telpai lustru meklē- lustras viesistabai vai lustras guļamistabai. Ne tikai to dizaini var atšķirties, bet arī apgaismojuma daudzums, leņķis un platība, ko tās apgaismo. Sliktā apgaismojumā telpa ir nedaudz smagnēja, var vedināt uz miegainību un sasprindzināt acis, kas enerģiski nogurdina. Protams, ka arī lustra ir viens no telpas dizaina elementiem un bieži vien tā veido arī telpas kopskatu.

Lustras gaismas jauda

Šir ir punkts par ko noteikti būtu jāpadomā, kad zini, kurā telpā lustra ir paredzēta. Katrai lustrai var izskaitļot tās apgaismojuma jaudu un platību, ko tā var apņemt. Ja, piemēram, izmantot plāno luminiscējošo lampu, tad apskati tā ekvivalences jaudu, kas norādīta uz lustras vai lampas iepakojuma. Piemēram, viesistabai jauda ir 150-300 V, virtuvē vidēji 120-150 V un vannas istabā, ja tā platība nav milzīga, tad pietieka ar 80-100 V. Ja lustra ir paredzēta lasīšanai, tad jaudu vajag lielāku, lai acīm ir tīkami un apgaismojums ir pietiekams.

Dizaina elements

Dizaniski skaistu lustru vari piemeklēt pielāgojot interjera telpai- toņiem, stilam, gaismas plašuma vēlmēm. Ja Tevi interesē nedaudz interesantāks un savādāks apgaismojums, tad vari iegādāties lustru ar krāsainu abažūru. Tiesa, ar šādu abažūru telpas interjers var nedaudz pamainīties- tapetes vai sienas var mainīt savu krāsas toni, kā arī šāda tipa izvēli nevar izdarīt, ja telpa tiek ikdienā daudz apdzīvota un tai ir liela nozīme- krāsu gammas ātri vien var nogurdināt.

Papildus apgaismojums

Bieži vien, ja telpas ir lielas, tad ar vienu lustru var nepietikt pilvērtīgam apgaismojumam, tāpēc parasti tiek rekomendēts kombinētais apgaismojums. Vietās, kur telpā prasās spilgtāks apgaismojums, noteikti var uzstādīt papildus bra vai galda lampas, dažkārt ir iespējams arī funkcionāli un dizainiski gaumīgi salikt sienas lampas.

Esi gudrs savā lustras un gaismekļu izvēlē, jo šie gaismekļi Tavā mājā kalpos ilgi un jo labāki tie būs, jo ērtāk un mājīgāk Tu un Tavi viesi jutīsies!

Cik iedarbīgs ir batutu fitness?

Cik iedarbīgs ir batutu fitness?

Esam pieraduši, ka batuti ir jautra nodarbe bērniem, taču izrādās ne tikai.

Lēkājot pa batutu, var arī ļoti veiksmīgi atbrīvoties no liekajiem kilogramiem. 2001.gadā Čehijā tika izdomāts Batutu Fitnesa koncepts, ko radīja Tomašs Burjaneks un Jana Svobodova. 2011.gadā šī nodarbe jau sāka kļūt populāra visā pasaulē un nu jau tā ir parādījusies arī Latvijā.

Batutu fitness ir aktīva vingrojumu izpilde uz maziem batutiem, kas paredzēti šādām nodarbībām. Batutiem komplektā ir pievienots rokturis, pie kura var pieturēties, veicot vingrinājumus.

Nodarbības pārsvarā tiek piedāvātas 60 minūšu garumā. Sākumā tiek veikti stiepšanās un iesildīšanās vingrinājumi, kam seko intensīvi vingrinājumi, kas paredz lēkāšanu, izklupienus, dejas soļus. Svarīgākais apzināties, ka tas nebūt nav tik viegli izdarāms. Esot uz batuta un pildot vingrinājumus ir jākoncentrējas dubultā, jo lēkājot nepārtraukti ir jānotur līdzsvars. Tas ir liels treniņš locītavām un saitēm.

Apmeklējot batutu fitnesu, vispiemērotākais būtu ērts apģērbs un apavi ar stabilām zolēm, lai nerastos potīšu traumas.

Vingrojumi parasti ir vienkārši, taču izpildot vairakkārt, garantē lielu slodzi. Pildot šos vingrinājumus jutīsiet slodzi visā ķermenī, īpaši vēdera muskulatūrā, kas atbild par to, lai Jūs sevi noturētu līdzsvarā.

  • Lēkāšana labi ietekmē limfātisko sistēmu, kā rezultātā uzlabojas limfas attece un organisms attīrās no nevajadzīgām vielām.
  • Uzlabojas organisma asinsrite, līdz ar to uzlabojas skābekļa nokļūšana muskuļos un galvas smadzenēs un mēs jūtam enerģijas pieplūdumu.
  • Regulāri apmeklējot šīs nodarbības uzlabojas sirds un asinsvadu sistēma, jo slodze ir pielīdzināma kardiotreniņam.
  • Uzlabojas visa ķermeņa muskuļu spēks, kas uzlabos Tavu pašsajūtu ikdienā un spēs dot Tev lielākas darba spējas un možumu.
  • Lēkāšana nostabilizē saites un nostiprina locītavas.

Dodoties uz batutu fitnesu rēķinies ar lielu slodzi jau pirmajā nodarbībā, paņem līdzi lielu ūdens pudeli un izbaudi nodarbību.

Ja iepatīkas šāda tipa nodarbības, vari uz šādu batutu sportot arī savās mājās, batuti internetā pieejami par zemākām cenām. Ieskaties mājas lapā 220.lv, kur ir plašs batutu sortiments.

Darbs Valmierā – peles klikšķa attālumā

darbs Valmierā

Izcilais vācu baroka komponists Johans Sebastians Bahs savulaik teica – Es tiku radīts darbam. Ja jūs būsiet tikpat čakls kā es, jūs gūsiet tikpat lielus panākumus. Bez darba nav iedomājama neviena cilvēka dzīve, pat ne viena diena cilvēka dzīvē, jo darbs ir tas, kas primāri veido cilvēku un personību.

Read more

Kā paildzināt auto akumulatora mūžu

Kā paildzināt auto akumulatora mūžu

Auto akumulatori parasti kalpo aptuveni 3 – 5 gadus. Nereti gadās, ka akumulators mūs pieviļ jau krietni ātrāk, tāpēc mēs dosim padomus, kā to nepieļaut un kā pienācīgi rūpēties par savu akumulatoru.

Mašīnas akumulatoram svarīgākais faktors, lai tas strādātu nevainojami ir simtprocentīga uzlāde. Mūsdienās mašīnās ir daudz elektriskā tehnika – mūzika, logu atvērēji, krēslu un logu apsilde, kas arī patērē akumulatoru.

Ja ar mašīnu tiek braukts regulāri un tālākus ceļa gabalus, tad mašīna pa šo laiku pati uzlādējas. Taču, ja netiek braukts regulāri, veicat tikai īsus pārbraucienus un bieži mašīna stāv, tad būtu jāveic regulāra akumulatora uzlāde, jo mašīna īsajos braucienos pati nepaspēj sevi simtprocentīgi uzlādēt. Visoptimālāk to būtu darīt 3 reizes gadā. Pirms akumulatora uzlādes, to ir jāatvieno no mašīnas. Ja mašīnai ir nehermētisks akumulators, tad uzlādēt to var ar jebkuru lādētāju – manuālo, pusautomātisko vai automātisko, bet ja Tev ir hermetizētais akumulators, tad uzlādi var veikt tikai ar automātisko lādētāju.

Otrs būtiskākais faktors, ko vajadzētu ievērot – regulāri jāmaina motora eļļa. Motora eļļa atvieglo mašīnas startēšanu, līdz ar to arī palīdzēs ilgāk Tavam akumulatoram darboties nevainojami.

Motoreļļa jāmaina pēc konkrēta nobraukto kilometru daudzuma, kā to parasti norāda ražotājs. Taču to pārbaudīt būtu vēlams vismaz vienu reizi ceturksnī.

Jaunajām mašīnām eļļas pārbaudi varēs veikt servisā, mašīnu pieslēdzot pie datora, taču vecākām mašīnām, to var pārbaudīt manuāli, ar eļļas mērstieni.

Uzmanīties vajadzētu brīžos, kad kādam izpalīdzi, ar starta vadiem uzlādēt akumulatoru. Vienmēr atceries, ka brīdī, kad pievieno vadus, dzinēju ir jāizslēdz, lai nekaitētu savam auto!

Ik pa laikam der pārbaudīt arī akumulatora savienojumus, vai nav parādījusies korozija uz vadiem, kas arī varētu traucēt akumulatora darbam.

Ja nepieciešams iegādāties jaunu akumulatoru, tad izvērtējot tehniskos rādītājus, vadies pēc ražotāja informācijas, kāds akumulators nepieciešams tieši Tavam auto. Auto akumulatori cenas ziņā visizdevīgākie pieejami 220.lv mājas lapā, kur bieži tiek piemērotas arī atlaides.