Kas jāņem vērā, izvēloties virtuves mēbeles?

Virtuve ir telpa, kurā mēdzam uzturēties visbiežāk. Tur mēs gatavojam, baudām ēdienreizes un pat uzņemam ciemiņus, tādēļ svarīgi, lai tā būtu patīkama un mājīga telpa.

Viens no faktoriem, kas veido un ietekmē telpas atmosfēru, ir mēbeles, tādēļ esam apkopojuši informāciju, kas jāņem vērā, izvēloties virtuves mēbeles.

Krāsa

Mēbeļu krāsai ir izšķiroša nozīme, jo tā ietekmē cilvēku garastāvokli un pat psihi. Labvēlīgai atmosfērai izvēlieties pasteļtoņus. Izvairieties no spilgtām krāsām un sarežģītiem akcentiem. Šobrīd virtuves mēbeļu tirgus piedāvā daudz un dažādas krāsas, tādēļ no sākuma iztēlojieties, kādu vēlaties redzēt šo telpu.

Ja virtuves logi ir saulainajā pusē, nepieciešams mazliet atvēsināt telpu ar ziliem, zaļiem un pelēkiem toņiem – tas nodrošinās, ka telpā nav saspringta atmosfēra. Neveidojiet pārlieku lielus kontrastus, jo tas nelabvēlīgi ietekmē ēstgribu.

Detaļu kvalitāte

Izvēloties virtuves mēbeles, noteikti pievērsiet uzmanību detaļām. No detaļu kvalitātes atkarīga mēbeļu funkcionalitāte. Piemēram, viena no svarīgākajām virtuves mēbelēm ir galda virsma. Tai jābūt drošai, tādēļ pievērsiet uzmanību tās izturībai un mitruma noturībai.

Pārbaudiet arī jebkuru citu detaļu izturību. Izpētiet ikvienu skapīti, plauktu, citas konstrukcijas. Dodiet priekšroku mūsdienīgiem izstrādājumiem – tie ar katru brīdi tiek uzlaboti un piemēroti individuālām vēlmēm.

Budžets

Veicot lielākus pirkumus, budžeta sastādīšana šķiet pašsaprotama lieta, taču daudzi vēljoprojām mēdz doties uz mēbeļu veikalu bez konkrēta plāna. Virtuves mēbeļu tirgus ir viens no plašākajiem mēbeļu nozares tirgus veidiem, tādēļ Jums jābūt konkrēti definētām vēlmēm un iespējām. Tas ne tikai atvieglos izvēli, bet ietaupīs iepirkšanās laiku.

Izkārtojums

Iegādājoties virtuves mēbeles, Jums jau iepriekš jāzina, kāds būs virtuves izkārtojums. Neaizmirstiet, ka virtuvē tiek izvietoti ne tikai virtuves komplekti, bet arī galdi, krēsli, skapji, utt. Virtuves iekārtas novietojums un dizains atkarīgs no tā, kur atrodas pusdienu zona, tādēļ tas ir rūpīgi jāpārdomā. Plānošana nav tas vieglākais process, taču gala rezultāts ir tā vērts!

Telpas uzbūve, platība

Šādā gadījumā ieteicams izveidot dizaina skices. Jums nav jābūt profesionālim, taču jāņem vērā telpas izmēri. Mēbeļu izmēri jāpiemēro telpas izmēriem. Mūsdienās piedāvātais mēbeļu klāsts ir plašs, vienas un tās pašas mēbeles ietvaros iespējams variēt ar izmēriem, tādēļ pievērsiet uzmanību ikvienam parametram. Iespējams, ka mēbele telpā iederas pēc augstuma un platuma parametriem, taču neder garumā. Esiet uzmanīgi!

Piedāvājums

Diemžēl, izvēloties virtuves mēbeles, iespējams piedzīvot situāciju, kurā vēlmes nesakrīt ar realitāti. Lai izvairītos no šādas situācijas, apskatiet virtuves mēbeles šajā interneta veikalā.

Mēbeļu iegādes process mēdz būt uztraukumiem bagāts, taču Jūs no tā visa varat izvairīties. Interneta veikala piedāvājums mēdz būt vēl plašāks, tajā pieejami detalizēti preču apraksti, garantija, pat piegāde. Atliek vien izvēlieties sev piemērotāko!

Kā nezaudēt motivāciju, ejot uz mērķi?

Galvenā panākumu atslēga, cenšoties sasniegt ikvienu mērķi, ir motivācija. Diemžēl viss nav tik vienkārši, jo motivācija mēdz zust. Tad, kad tas notiek, ir ļoti grūti – cilvēks emocionāli nevar saņemt sevi rokās un fiziski pabeigt iesākto. Tomēr, lai viss netiktu darīts velti un Jūs vienmēr spētu saglabāt entuziasmu, dalāmies ar ieteikumiem, kā nezaudēt motivāciju, ejot uz mērķi.

Konkrēts gala rezultāts

Lai sasniegtu to, kas plānots, nepieciešams konkrēti definēt savas vēlmes. Lielākajā daļā gadījumu tas tiešām nostrādā, jo liek aci pret aci sastapties ar to, ko esat iesākuši, taču neesat noveduši līdz galam.

Piemērs – Jūs vēlaties ‘’perfektu’’ augumu, tādēļ pusgadu devāties uz sporta zāli. Šobrīd Jums trūkst motivācijas, tādēļ padevāties un sporta zāli vairs neesat apmeklējis. Padomājiet, ko tieši Jūs vēlējāties, kad to visu sākāt. Varbūt tas bija, piemēram, tievāks viduklis vai tomēr muskuļotas rokas? Variantu ir daudz! Jo konkrētāks mērķis, jo lielāka iespēja to sasniegt. Galvenais ir zināt, ko vēlaties, jo motivācija mēdz zust tad, kad aizmirstat sākotnējās vēlmes, novērtējat tās par zemu.

Slinkuma pārvarēšana

Bieži vien sastopama situācija, kad motivācija tiek zaudēta tieši slinkuma dēļ. Ne velti radies teiciens, ka slinkums ir mūsu lielākais ienaidnieks. Tā tiešām ir!

Slinkums un motivācijas trūkums ir kā dvīņi. Motivācija ir mūsu vēlme apmierināt savas vajadzības. Ja šīs vajadzības nav pietiekami spēcīgas, nav arī pietiekamas motivācijas rīkoties. Diemžēl ar varu nav iespējams piespiest sevi būt motivētam. Vienīgais, ko iespējams darīt lietas labā – nospraust piemērotus mērķus, nevis nepārtraukti sapņot par to, kas konkrētajā mirklī nav iespējams. Ja vēlamais mērķis būs piemērots, tad slinkums izzudīs pats no sevis, jo Jums būs interesanti piedalīties mērķu sasniegšanā!

Iemeslu definēšana

Jebkurai cilvēka rīcībai ir iemesls. Ja kādreiz nokļūstat situācijā, kad tas, ko darāt, šķiet bezjēdzīgs un nesagādā nekādu prieku, atrodiet iemeslu, kāpēc Jūs to darāt. Daži no tiem varētu būt:

  • Materiāls labums (Piemēram, Jūsu ikdienas darbs, ko veicat, lai saņemtu par to atalgojumu un spētu sevi nodrošināt);
  • personiskā izaugsme (Piemēram, mācības internetā, kuras nepieciešams pabeigt, lai pilnībā apgūtu dažādas prasmes un iemaņas, kuras noderēs turpmākajā dzīves laikā);
  • gandarījuma sajūta (Piemēram, lai sasniegtu sajūtu, kura ļauj apzināties paveikto un lepoties ar to);
  • sapņa piepildījums (Piemēram, piedzīvotu mirkli, kad esat sasniedzis sen kāroto un to, kas šķita nesasniedzams).

Sevis apbalvošana

Šis ir vieglākais un visefektīvākais veids, kā saglabāt motivāciju. Ikvienam ir patīkami saņemt apbalvojumu, un nekur nav teikts, ka nevarat apbalvot pats sevi!

Sevi apbalvot, protams, varat vien tad, ja ņemat vērā iepriekš minētos padomus. Kad esat sasnieguši mazos mērķus, varat apbalvot sevi ar kafijas un našķu pauzi, taču pie lielākiem mērķiem tas var būt arī restorāna, kino vai pat spa apmeklējums. Šī pieeja motivēs darīt arvien vairāk un vairāk, sasniedzot itin visu, ko vēlaties!