Vēlies būt lielisks pavārs un gatavot svētku maltīti mājas apstākļos – Kas tev būtu jāzin?

svetku maltiteSvētku maltītei ir būtiska nozīme ikvienā mājā. Parasti tas ir brīdis, kad sanākt kopā draugiem, ģimenei, dažādiem ciemiņiem. Ne visi mēs esam dzimuši pavāri, tāpēc ir vairāki padomi, ko ņemot vērā, ir iespējams pagatavot patiešām gardu svētku maltīti. Mūsdienās ļoti daudzi cilvēki izvēlas gatavot svētku maltīti ar cepeškrāsns palīdzību. Tā ir iespēja pielāgot gatavošanas programmu. Piemēram, ir speciāla programma, kas paredzētas, lai pagatavotu gaļas, zivju ēdienus, tāpat arī speciāla programma, kas paredzēta, lai pagatavotu debešķīgas kūkas. Tāpat ir arī pieejamas cepeškrāsnis ar tvaiku, kas ļauj mums pagatavot maltīti, kā tikko no restorāna, jo gatavošanas procesā mitrina ēdienu, neļaujot tam sažūt.

Ja vēlies svētku maltītē gatavot cepeti, tad noteikti ņem vērā, ka marinādei nevajadzētu pievienot pārāk daudz sāls, pietiks, ja pievienosi tikai mazliet. Tas ir tā iemesla dēļ, ka, ja Tu pievienosi ļoti daudz sāls, tad gaļa nespēs uzsūkt pārējās garšas. Tāpēc vislabākais variants ir ierīvēt cepeti ar sāli, brīdi pirms ievietošanas cepeškrāsnī. Tāpat ļoti svarīgi ir regulēt temperatūru. Piemēram, lai pagatavotu cepeti, izmanto 200 grādu temperatūru. Mūsdienīgās cepeškrāsnis ļauj mums variēt ar temperatūru, tāpēc noteikti izmanto šo funkciju, lai pagatavotu patiešām gardu svētku maltīti. Kad cepetis gatavs, to nevajadzētu uzreiz pasniegt viesiem. Nepieciešams atļaut cepetim vismaz kādas 30 minūtes pastāvēt, lai tas atpūstos, uzsūktu visas garšas. Kā jau minējām, mūsdienīgas cepeškrāsnis, kas aprīkotas ar tvaika opciju, ļauj mums pagatavot patiešām sulīgu cepeti, jo cepšanas laikā vienmērīgi izdalās tvaiks, kas neļaus gaļai sažūt. Tāpat ir pieejama “soud-vide” metode, kas ļauj pagatavot, piemēram, dārzeņus, nezaudējot tajos esošos vitamīnus un dažādas minerālvielas. Ar tvaika palīdzību ir iespējams pagatavot arī debešķīgi pufīgas bulciņas un citus gardumus.

Bieži vien svētku dienā mums ir ļoti maz laika, lai pagatavotu visus iecerētos gardumus, tāpēc vajadzētu padomāt arī par to, ka dažus ēdienus ir iespējams pagatavot jau iepriekš. Piemēram, var pagatavot salātus. Ledusskapī salātus var uzglabāt līdz pat 12 stundām un tie būs gardi. Noteikti ikviens ir saskāries ar situāciju, kad svētki beidzas, bet paliek ļoti daudz ēdiens pāri. Bieži vien paliek pāri dažādas kūkas. Un tad mēs nezinam, kur viņas likt, jo apēst negribas vēl, bet arī ledusskapī negribas likt, jo parasti tās sasūcas ar citām smaržām un vairs nav tik gardas. Tam ir risinājums! Kūkas griezuma daļas ir nepieciešams noklāt ar maizes rikām. Maizes rikas pasargās kūkas no apkalšanas, kā arī neļaus uzsūkties citām smaržām, kas ir ledusskapī. Tā ir lieliska iespēja uzglabāt kūkas vēl kādu laiciņu, lai pēc tam varētu gardumus apēst.

Šie ir tikai daži padomi, kas noteikti palīdzēs ikvienam, lai pagatavotu patiešām gardu svētku maltīti. Mūsdienu tehnoloģiskie risinājumi ļauj mums daudz ātrāk pagatavot gardus ēdienus. Cepeškrāsnis ļauj mums pagatavot patiešām gardus un sulīgus cepešus, patiešām sulīgu zivi, kā arī uzturvielām un vitamīniem bagātus dārzeņus, un, protams, gaisīgas un garšīgas kūkas, kuras noteikti neatstās vienaldzīgu nevienu ciemiņu. Svētki ir laiks, kad parādīt savas kulinārijas prasmes un celt galdā pašus gardākos un skaistākos ēdienus. Tā ir iespēja ne tikai baudīt gardus ēdienus un dzērienus, bet arī jauki un jautri pavadīt laiku kopā ar saviem mīļajiem! Par kopā būšanu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *